HAnYa InSaN BiASa...

Salam ukhwah pengikat kasih... di mana bumi di pijak, di situ ISLAM ku junjung....

MeMory KeLaMku

Waahhh... semakin best rasanya menulis disini.. agaknye sebab dah boring dengan fb kot (wat masa nila,kn).. =P Ermm.. what should i write ha?
       Hidup ini bagaikan roda... sekejap kita rasa kta dibawah n sekelip mata je dengan izin Allah, Dia menghadiahkan kita dengan sesuatu yang tidak disangka..Wat an amazed, rite?  Alangkah indahnya hidup ini bagi manusia yang sentiasa bersyukur dengan nikmatNya... "Maka nikmat tuhanmu yang manakah yang engkau lupakan?" (Surah Ar-Rahman).

      Maka dengan itu, saya sangat2 bersyukur kerana masih diberi peluang untuk terus bernyawa di bumi Allah ini... Andai tragedi hitam itu, Allah mengambil nyawa saya, alangkah ruginya saya kerna tidak sempat untuk memohon ampun pada kedua ibubapa saya... Allahu rabbi... ;(

      Masih terbayang-bayang di ruang ingatan saya mengenai tragedi tersebut.. Pada hari kejadian 24 November 2011 kereta abah yang dipandu rakan telah terbabas dan melanggar car board jalan.. Kereta abah saya remuk teruk dan saya telah mengalami patah di bahagian tumit kaki. Rakan saya pula hanya mengalami luka ringan. Saat itu, hanya Allah sahaja yang tahu bertapa takut dan cemasnya saya menghadapi detik itu. 

        Disaat itu, yang terbayang dalam kepala saya ialah wajah ma dan abah.. Rasa bersalah bertubi-tubi menghentam diri. Allah! apa yang telah saya lakukan? Walaupun saya bukan pemandunya, tapi menjaga kereta abah itu adalah amanah! Saya mengutuk diri.. Menyalahkan diri kerna cuai. Jika saya yang memandu kereta abah, mungkin kejadian ini tidak berlaku... 

        MasyaAllah! Allah itu sebenarnya igin menguji saya. Mungkin sebagai kaffarah dosa yang telah saya lakukan selama ini. Saya menginsafi diri. Islah diri mengenangkan dosa lalu. Allah masih sayangkan saya dan kerna itu Dia belum mengmbil nyawa saya. Syukur Ya Allah!

       Dan kerana kejadian itu juga, saya belajar banyak perkara mengenai pengorbanan, kesetiaan dan segalanya... Alhamdulillah...

~Buat Abah, maafkan anakanda mu ini.. InsyaAllah jika diberi peluang, anakanda akan menggantikan apa yang telah hilang dulu.. Kereta persona abah masih dibengkel. Abah cakap nak wat total lost je tapi entahla.. Abah rasa xsedap dah untuk pakai kereta yang accident teruk macam tu.. All that bcoz of my fault! ;(

p/s: nti saya upload pic kete tu.. huk3

          Subhanallah... Alhamdulillah... setelah sekian lama.. setahun setengah kot and  (dah nak masuk tahun 2012pun) saya baru nk update blog yang dah bersarang n sangat2 berhabuk nie...
Apapun, syukur ke hadrat ilahi kerna masih memberi peluang untuk saya mencurahkan sedikit sebanyak tentang kehidupan yang telah dilaui dan bakal dilalui...
          Rasanya,dalam  tempoh setahun lebih ini, terlalu banyak perkara yang telah dilalui samada bahagia mahupun sedih... Semua itu  adalah sebahagian dari lumrah kehidupan bagi setiap makhluk ciptaanNya. Apapun saya bersyukur kerna pengalaman yang lalu telah menguatkan diri ini untuk berada di tahap sekarang. Syukur Ya Allah... 
          InsyaAllah lepas ini saya akan merajinkan diri untuk mengupdate blog yang kusam ini agar tampak bercahaya cket.. hahaa.. cahayala sangat kan.. dah start dah nk melalut nie..
 Yela, coz from this time being, kerja saya ialah makan, tido, berintenet, tolong ma ckit (sangat limited.. ;(, nak tau nape? t i cite) n tengok tv.. tu jela.. yang solat n ngaji tu part len... ^^

P/s: saya rasa lebih selesa membahasakan "saya" wat masa sekarang tapi kalo rase nak tukar tu suka ati sayalah ye...
~Thank you Allah 4 ur bounties... ^^